Shopping Cart - € 0,00 (0 items)
Login to earn Reward Points for sharing!

Planten en Miasma's

by René Dockx

€56.50
You'll earn 56 Reward Points for this item

Availability: In stock

Description

Het systeem van Sankaran om vanuit de Sensation de juiste homeopatische remedie te vinden is baanbrekend en doeltreffend. Het boekje Planten en Miasmas heb ik geschreven om de aanpak makkelijker te maken, zonder aan efficintie in te boeten

Voor alle duidelijkheid, het boek heeft niet de pretentie origineel te zijn. Het is gebouwd op de ideen van Rajan Sankaran met de bedoeling zijn systeem te verduidelijken en meer praktijk gericht te maken, om zodoende een heel klein steentje bij te dragen tot uw homeopatische praktijk.

Een eerste hoofdstuk leert op een relatief eenvoudige maar akkurate manier het onderscheid te maken tussen Plantaardige-, dierlijke-, en minerale remedies.
Daarna volgt een hoofdstuk om in de praktijk de verschillende miasmas te differentiren.
In het derde hoofdstuk wordt het begrip Thema ingevoerd. Gaat het bijvoorbeeld over een relatieprobleem, of een beperking van de bewegingsvrijheid, een uitgesproken zwakte of ligt de klemtoon op de lokale symptomen, enz...?
Wanneer we deze drie filters toepassen wordt het aantal mogelijke remedies al flink beperkt. De volgende hoofdstukken helpen ons verder op weg.
Beschrijving van de Plantenfamilies van Anacardiaceae tot Violales.
Bespreking van elke plantenremedie: Synoniemen, thema, miasme, repertoriumrubrieken, materia medica en algemeen beeld. Van Abelmoschus tot Yohimbinum.
Verder een lijst met 500 repertoriumrubrieken en het bijbehorend miasma, samen met een overzicht van de miasmas en de bijbehorende remedies.
Tenslotte nog enkele tips ivm de anamnese
Planten en Miasma's
ISBN NoISBN
Language Dutch
Author René Dockx
Pages 334
Type Paperback
Publisher Homeo Doc